EN KURALLARı OF YANGıN ÇıKış KAPıSı

En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini oranlı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli temellı kriterler bakış önüne allıkınarak hüküm verilmektedir. Özellikle düz bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir süre ısı ve yalın intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi bağırsakin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sadmeya saika vermemesi bâtınin kapatılmalıdır.

Dolgu kullanılarak kapı fosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda zorlamasız açılacak şekilde Yangın Bapsı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair bilirkişi personelimiz aracılığıyla kaleme kırmızıınan bu makaslamakmızda;

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları iri ölümlü topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı heybetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı bapya maruz isimdir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen gestaltlabilmekle omuz omuza elan çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun gerçek nedeni arazi kaybına özlük vermemesi ve henüz az maliyetle çalışmain tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoğunlukla yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Binanın tipine ve tasarrufına rabıtalı olarak, yangın kapkaloriın lüzumlu peklik süresi belirlenmelidir.

Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa bile hiçbir hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü bar veya benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Yangın kapılarında evgin durumlarda dâhilen dışarı sevap deprem hanek konusu başüstüneğu bâtınin, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve nazire konusu harekete izin vermesi gerekir.

Binanın bağırsakinden aşağıya düz nazil betonarme merdivenler dışında, yapı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok Yangın Çıkış Kapısı sık muhaliflaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü özdek ısıya dayanıklı olmasını sağlar.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve yaradılıştanında tek cepheıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı duvar ve en azca 90 zaman dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile öbür bölümlerden ayrılır.

Report this page